Magyar
Deutsch
English
 
 
 
   
 
Üzletvezetés
Hubertus-Hof Szálloda
Vadászat és erdőgazdálkodás
Növénytermesztés
Állattenyésztés
Szolgáltatás
Igazgatás
Nyilatkozat
Nagyberek Vízkormányzás
  Hírek
  - Interjú Oliver Hahnenkamm ügyvezetővel
  - Interjú Kanyar Roland Állattenyésztési ágazatvezetővel
  - Duális képzés
  - A Terra Pannonia angus marhahús a Balaton alapanyaga
  - Vizitúra a Nagyberekben
  - Megéri itt vadászni...
  - Energy Manager a Hubertusban!
  - Hubertus Bt. tevékenysége a társadalmi hatékonyság jegyében...
  - Egy sikeres 5. Nyílt nap - 20 éves lett a Hubertus...
  - AGCO katalógus - képek a Hubertus földeken...
  - Horsch Focus 6 TD - a vetés új generációja...
  - Ismét minőségdíjas a Hubertus-Hof...
  - Munkában a szolgáltatási ágazat...
  - Borjúlátogatás óvodásoknak és kisiskolásoknak a Hubertusnál…
  - Nem történt környezetkárosítás a Balaton-Nagyberekben
  - Segített a Hubertus Bt!
  - 1700 t kukoricát szálítottunk Németországba
  - Sikeres szereplés a Kaposvári Állattenyésztési Napokon
  - SIKERES JANUÁRI VADÁSZAT
  - Cégünk a KÁN-on
  - A Nagyberek, a Hubertus és a 10Ft!
 

Átállna biogazdálkodásra és emberi fogyasztásra is alkalmas árunövényekkel bővítené palettáját a Hubertus Agráripari Bt 10 éven belül. – Az új stratégiáról, a cég múltjáról és jövőjéről Oliver Hahnenkamm ügyvezetővel beszélgettünk.

9000 hektár termőföld, erdő, legelő tartozik az irányításod alá. Miből áll a napi munka?

A fogaskerekeknek egymásba kell passzolni, ez néha problémás, mert az ágazatok céljai ütközhetnek, ilyenkor kell nekem döntenem, hogy merre megyünk. Ez elég időigényes hisz a Hubertus szerteágazó cég, állattenyésztés, növénytermesztés és turisztika is tartozik hozzá.

Mekkora hányadot képviselnek az egyes ágazatok?

A turisztika vonal 5 % körüli az éves árbevételből, a két nagy ágazat 70% -ot képvisel és a hiányzó kb 20% a húsfeldolgozás, a Terra Pannónia. Ez a jövőben változni fog, mert míg a növénytermesztés stabilan 40% marad, az állattenyésztés 15% körül lesz és azt szeretnénk, hogy a hiányzó 30-40%-ot a Terra Pannónia képviselné. 

A Hubertus Hof Landhotel új szállodaépülettel a sáripusztai telep pedig új istállóval gazdagodik. Folyamatos, hosszú távú fejlesztések és beruházások zajlanak. Mi a végcél?

Ha nem beruházunk, akkor nem tudjuk tartani a lépést a piaci nyomással. A mezőgazdaság nagyon tőkeigényes, drágák a gépek és gyorsan fejlődik a technika, ha kimarad öt év beruházási idő, az már behozhatatlan. A takarmány minősége mindig téma, mert mindig lehet rosszul csinálni. Folyamatosan próbálunk javítani, például kevesebb munkaórával etetni, trágyázni, vagy fejleszteni a takarmány betárolási technikáját.

Az állattenyésztésben a termőföldtől az asztalig, minden lépcsőfokot a Hubertus saját maga végez. Ez tudatos üzleti modell?

Ez a vertikális integráció régen tendencia volt a mezőgazdaságban, de utóbbi években az ágazat feladta ezt a piaci pozíciót, mert csak nyersanyagot termel, és az ipar dolgoz fel. Ezzel a mezőgazdaság komoly bevételtől esik el. A Hubertus próbál visszakanyarodni a korábbi modellhez, hogy visszakapja a piaci pozícióját. Nyugat-Európában és talán egész Európában nincs még egy olyan cég, mint mi, ahol saját marhából kapsz csomagolt hamburgerhúst, de dolgozunk rajta, hogy még jobban ki tudjuk használni ezt a termőföldtől az asztalig integrációt.

Hol tart majd szerinted 10 év múlva a Hubertus?

Épp egy stratégián dolgozunk, ami egy 10 éves ciklust ölel fel.  Azt mérjük fel, hogy mint mezőgazdasági cég, hogy tudnánk átállni a biogazdálkodásra. A bio paletta sok lehetőséget rejt magában. Terveink szerint nem csak a 4 árunövényt - napraforgó repce, kukorica búza - termelnénk, hanem akár 5-6-7et is, és köztük olyat is, ami közvetlenül emberi fogyasztásra alkalmas például a tönkölybúza, vagy a hajdina, amiket aztán 1 kilós csomagokban értékesítenénk a piacon, mint termelő. Ez nehéz és hosszú feladat lesz, de jó irány. Jövőre már szeretnénk pár kísérlettel kezdeni és ha sikeresek, akkor 5 év múlva teljesen átállni a termeléssel.

<<

 

Cégünkről készült bemutatót letöltheti a linkre kattintva!

 

 

   


A Hubertus Bt és a Nagyberek...
Video

   


Új, nagyteljesítményű szivattyúk a Nagyberekben  

Angus marha a Nagyberekből (prospektus)

 

   


Kiváló minőségű magyar marhahús a Terra Pannóniától